Kate Middleton

Kate is de oudste dochter van Michael en Carole Middleton en is opgegroeid in Bucklebury Berkshire, in het zuiden van Engeland. Haar ouders hadden een succesvol postorderbedrijf in feestspullen voor kinderen en groeide al snel uit tot een miljoenenonderneming.


Kate bracht haar middelbare schoolperiode door op de exclusieve kostschool Marlborough College in Wiltshire. Ze werd daar alom bejubeld om haar kwaliteiten. Niet alleen zou ze een goede studente zijn, ze blonk ook uit in sport. Ze beoefende tennis en was aanvoerder van het hockeyteam.


Vanaf 2001 studeerde ze aan St. Andrews University in de Schotse regio Fife. Daar ontmoette ze prins William in september 2001 toen ze allebei kunstgeschiedenis studeerden. Op dat moment had Kate al een relatie.


Prins William en Kate werden eind 2002, aan het begin van hun tweede studiejaar, huisgenoten. De relatie met haar toenmalige vriend eindigde rond kerstmis 2003. Sindsdien vormen Kate en Prins William een stel.


Op 16 november 2010 werd officieel bekendgemaakt dat prins William Catherine Middleton ten huwelijk had gevraagd op hun vakantie in Kenia. Aanvankelijk wilden William en Kate hun verloving bekendmaken op 3 november 2010, maar vanwege het overlijden van Catherines grootvader werd de datum verschoven. Op 29 april 2011 trouwden ze.


Na een aantal geruchten kwam op 3 december 2012 het nieuws naar buiten dat het stel hun eerste kindje verwacht. Kate is op 22 juli 2013 om 16.24 uur (plaatselijke tijd) bevallen van een gezonde zoon genaamd George Alexander Louis in het St Mary's Hospital in Londen. Het prinsje is na Charles en zijn vader William derde in de lijn van troonopvolging. "We hadden niet gelukkiger kunnen zijn," liet prins William weten in een verklaring.

De vele gezichten van Kate

Hertogin van Cambridge

Vrouw van

Stijlicoon

Toekomstig koningin van

Engeland

Moeder van 3e troonopvolger

Over Kate

Video’s

Deze website is een concept van Smart Kitten.

Smart Kitten

Den Ilp 135

1127 PM Den Ilp

+31 20 772 3118

+31 6 2727 2025